Tarot

Tarotcursus voor beginners

Als deelnemer van een Tarotcursus in 1992 maakte ik kennis met de symboliek van de kaarten en werd ik gegrepen door de prachtige afbeeldingen en de betekenis van de symbolen die erin verwerkt zijn. Beelden zijn, in tegenstelling tot het geschreven woord universeel. De beelden maken het iedereen mogelijk de Tarot te interpreteren en uit te leggen. Het enige dat we ervoor hoeven te doen is ons hart open te stellen. Door te kijken naar de verBEELDing en gebruik te maken van ons aanvoelend vermogen hebben we de gereedschappen in handen om bij de bron te komen die ons heldere inzichten kan verschaffen.

Deze cursus baseert zich op de Tarot van Rider-Waite-Smith, de meest bekende en universele onder de vele decks. Het is raadzaam om een eigen spel te gebruiken tijdens de lesavonden zodat je je eigen energie in de kaarten brengt. Je maakt kennis met het spel, het verhaal van de Grote en Kleine mysteriën wordt duidelijk, je leert de betekenis van de symbolen en hoe de kaarten te duiden in verschillende legpatronen. Allereerst leer je je eigen deck in te wijden.

Met behulp van onze intuïtie zullen we gebruik gaan maken van het weten dat in ieder van ons aanwezig is. In het begin is een goed verklarend boek een handig hulpmiddel om te gebruiken. Wel moet ervoor gewaakt worden dat de interpretaties van de auteur alleen als richtlijn worden gezien en niet blindelings worden overgenomen.

Ik verwacht dat iedere deelnemer het beste voor zichzelf uit deze cursus weet te halen en dat dit een verdere stap zal zijn op de weg die zal leiden naar de diepere betekenissen van de symboliek die verborgen ligt in de kaarten.

De cursus beslaat vier avonden met tussenpozen van twee weken. Dit omdat werken met de Tarot tijd vergt en op deze manier haal je voor jezelf het optimale uit de cursus. Ik werk met groepen van maximaal acht. Iedere avond heeft een thema en begint met een gerichte meditatie. Halverwege is er een kleine pauze.
Na twee maanden kun je een paar herhalingsavonden bezoeken, nuttig om te oefenen en te toetsen en om vragen te stellen waar je in de praktijk tegenaan bent gelopen.

Data (woensdagen): Nader te bepalen
Tijd                             : van 20.00 uur tot 23.00 uur
Plaats                         : Arnhem
Kosten cursus           : € 175,- (incl. lesmateriaal, drankje en hapje). Zelf je eigen deck meenemen.
Herhalingsavonden: € 17,50 per avond (incl. drankje en hapje)

Aanmelden kun je hier

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie.