Reiki

plaatje reikiReiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie. Deze energie ondersteunt het zelfhelend vermogen van lichaam en geest.

Rei betekent universele onuitputtelijke energie.
Ki betekent de fundamentele levenskracht die stroomt en klopt in alles wat leeft.

Deze oude geneeswijze kwam oorspronkelijk tot ontwikkeling in Tibet. Er wordt  verwezen naar 2500 jaar oude teksten in het Sanskriet. In de 19e eeuw werd Reiki herontdekt door de Japanse theoloog-professor Dr. Mikao Usui, die de teksten en geschriften in het Sanskriet ging bestuderen in een boeddhistisch klooster. Daar vond hij geschriften met een symbool-formule voor heling. Er was niemand in het klooster die een betekenis  kon geven aan deze symbolen. Hij trok zich terug op een heilige berg om te mediteren, om de betekenis van dit alles te achterhalen. Op de 21e dag van zijn meditatie kreeg hij een visioen waarin het helen van mensen duidelijk werd gemaakt: met behulp van Universele Levensenergie die overal om ons heen is.

Reiki werkt onder andere op de energiecentra van ons lichaam. Deze zogeheten chakra’s liggen in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Ze staan met elkaar en met de universele energiestroom in verbinding. Als lichaam en geest in balans zijn, functioneren de chakra’s optimaal. Als één of meerdere chakra’s geblokkeerd raken kan de energie niet goed doorstromen. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan die zich uiten in emotionele en lichamelijke pijn. Reiki is in staat deze blokkades te verminderen en te laten verdwijnen. Het lichaam is onvermijdelijk verbonden met de geest en het is belangrijk om ze in balans te hebben en te houden.

Het systeem bestaat uit drie graden:
Reiki I, waarbij de handposities aangeleerd worden op liggende en zittende cliënten en de nadruk ligt op zelfbehandeling. De cursist ontvangt vier inwijdingen voor deze graad.

Reiki II, waarbij drie symbolen geleerd en toegepast gaan worden bij de behandelingen. De nadruk ligt hier op behandeling op afstand. Bij deze graad hoort één inwijding.

Reiki III of Mastergraad, waarbij de laatste twee symbolen geleerd worden. Deze graad bestaat uit twee delen waarvoor je twee inwijdingen krijgt.
Deel a: het vervolmaken van de behandelingen en deel b: het goed doorgeven van de lessen aan anderen en het geven van inwijdingen. Het afronden van deze graad maakt je een Reikimaster.

Op de Reikidagen werken we volgens een dagprogramma dat we eerst doornemen. Dan gaan we aan de slag; makkelijk zittende kleding is aan te bevelen. Een Reikidag is vooral hard werken en werkt ontgiftend. Veel gezuiverd water drinken is daarom een must. Verder staan er de hele dag hapjes en drankjes voor je klaar en word je verwend met een uitgebreide, gezonde vegetarische lunch.
Per Reikidag kun je één graad halen en ontvang je een officieel certificaat  voor de behaalde graad. Eenmaal gegeven inwijdingen behoud je je hele leven, ook al praktiseer je niet.

Data                      : Op zaterdagen.
Tijd                       : van 10.00 uur tot 17.00 uur
Plaats                   : Arnhem
Kosten Reikidag: € 100,- (incl. lesmateriaal, certificaat, koffie/thee en lunch)
Stagedagen        : Elke Reikimaster heeft recht op twee gratis stagedagen.

Aanmelden kun je hier
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie.