Bernagie

Dit plantje met zijn mooie blauwe bloemetjes staat voor moed, kracht en blijdschap en is overal op mijn site te zien. De officiële naam is Borago officinalis en de Keltische naam is Borrach. Het woord Borrachi, de moedige krijger, is hier waarschijnlijk van afgeleid.

In de zomer van 2014 zocht ik een naam voor mijn nog op te richten eigen onderneming. Tijdens een gezellig etentje kwam de naam Bernagie naar boven en het bleek een prachtig kruid te zijn met vijfpuntige bloemetjes, die voor mij een verbinding hebben met het vijfpuntige pentagram. De prachtige helblauwe kleur staat voor mij symbool voor heling. Ik vond het leuk dat mijn eerste voornaam Erna erin voorkwam en bovendien zit het woord energie erin verscholen en alles bestaat uit energie. De naam Bernagie ofwel Borage, bleef als zodanig bij me hangen en op 22 juli trok ik er een kaart op uit het Plantenorakel der Druïden. De boodschap was duidelijk: Borage.

Ik las over de medicinale en spirituele eigenschappen van het plantje en leerde dat het opwekkend werkt, blijdschap brengt en het hart troost. Bernagie bevordert de aanmaak van adrenaline en is een herstellend middel voor de bijnierschors. Het kruid geeft moed en laat dingen vergeten die vergeten moeten worden. Het wordt ook wel het Kruid der blijdschap genoemd.
Moed, blijdschap en heling zijn kwaliteiten die ik graag geassocieerd zie met mijn bedrijf en zo is de naam Bernagy geboren. Met een y vanwege het Engelse woord energy wat er doorheen danst.