Maantent

Vrouwen en de Maan
Vrouwen hebben van nature een verbinding met de Maan: hun cyclus is ermee verbonden. Bij Nieuwe Maan begint de cyclus met het scheppen van het eitje; Wassende Maan zorgt voor het vervolmaken en rijpen ervan; bij Volle Maan vindt de eisprong plaats en bij Afnemende Maan wordt het afstotingsproces van het onbevruchte eitje in gang gezet. Bij Donkere Maan wordt het vervolgens afgevoerd in de natuurlijke bloedstroom, die net als deze Maan drie dagen duurt en zo is de cyclus rond. Een puur, natuurlijk ritmisch en reinigend proces.

In de oude tijden bloedden de vrouwen van een stam tegelijkertijd en deze periode van Donkere Maan waarin ze zich gezamenlijk terugtrokken, werd als heilig beschouwd. In hun maantent  werden visioenen en diepe inzichten gedeeld. Door de neerwaartse stroom van hun bloed verbonden de vrouwen zich nog dieper met het land; zij belichaamden de scheppingscyclus en wisten dan ook precies wanneer er gezaaid en geoogst moest worden.

Donkere Maan
Bij Donkere Maan is de sikkel niet meer te zien. De Maan staat precies tussen de Aarde en de Zon in. We kijken naar de achterkant van de bol. Ze komt halverwege de nacht op en gaat halverwege de middag onder. Donkere Maan heeft een krachtige, verborgen energie die je in contact brengt met je donkere kant. Ze nodigt je uit om diep naar binnen te keren en deze donkere (schaduw)kant te onderzoeken en te omarmen.

Met Donkere Maan worden de laatste drie dagen voor Nieuwe Maan bedoeld. Deze fase roept letterlijk de duisternis inDonkere Maan ons op. We worden uitgenodigd om eerlijk en open in onszelf te kijken en te zien wat zich daar roert. De energie van de Donkere Maan werkt op onze emoties en verdriet en pijn kunnen naar boven komen. Dit kan gepaard gaan met verwarring, discussies en problemen die tot een uitbarsting kunnen komen. Zie de duisternis onder ogen en doe er iets zinnigs mee. Laat de ervaring en het opnieuw verworven zelfinzicht bezinken. Er zal nieuwe energie uit voortkomen. Nieuwe energie, die met Nieuwe Maan ingezet kan worden.

In onze huidige tijd wordt de periode van de Donkere Maan vaak als negatief beschouwd en ondergewaardeerd. Terwijl het, naar mijn mening juist de krachtigste Maanstand voor vrouwen is. Als de Donkere Maanperiode bewust beleefd wordt kan dit veel voor vrouwen betekenen. Graag help en ondersteun ik vrouwen daarbij. Kracht, creativiteit, diepgang, vrolijkheid, verbinding en zusterschap zijn woorden die bij mij en de Donkere Maan passen.

De Maantent
De Maantent gaat over vrouwencirkels, zusterliefde, verbondenheid en oude tradities. Echt oud, dus zo min mogelijk aangepast aan de moderne tijd. Omdat ik iedere vrouw die beleving gun en graag wil laten ervaren. Iedere Donkere Maan ontvang ik vrouwen in mijn Maantent op een plek waar we ons kunnen verbinden met Moeder Aarde en met elkaar. De rode draad van deze bijeenkomsten is de natuurlijke vrouwelijke maancyclus, het vrouw-zijn in al haar aspecten. Elke Donkere Maannacht heeft een diepgaand thema en van daaruit weven we ons patroon via onze verhalen. Daarbij kunnen we Maanrituelen uitvoeren, trancereizen maken, visioenen creëren, divineren met Maankaarten, mediteren, healen, de drum laten spreken, werken met klei of andere materialen. In de Maantent is elke vrouw gelijk en delen we elkaars wijsheid. We koken onze eigen pot in een ketel boven het vuur. We beginnen om 19.00 uur en eindigen de volgende ochtend na het ontbijt.

Vrouwen van de Maan, ik nodig jullie graag uit om de Donkere Maannachten in mijn tent door te brengen. Iedere Donkere Maan bestaat uit drie Donkere Maannachten, waarin je desgewenst één of meer nachten kunt reserveren.  Wees welkom!

Data                         : Tijdens elke Donkere Maan kun je één of meerdere nachten deelnemen
Tijd                          : van 19.00 uur tot en met ontbijt volgende ochtend
Plaats                      : Op locatie in de provincie Gelderland
Kosten                     : € 125,- per nacht (incl. avondeten, dranken en ontbijt). Zelf slaapmatje en slaapzak meenemen.

Aanmelden kun je hier
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie.